Ikävä kyllä, alkuviikosta kävi ilmi, että talvi ei ollutkaan vielä tullut jäädäkseen. Valitettavasti myös kiinteistönhuoltoyhtiöt huomasivat saman ja jo torstaina lehtipuhaltimet olivat ulvomassa ympäri kaupunkia.

Mutta mitä väliä, että talvi ei vielä tullutkaan. Onhan sillä. Jos lumi olisi pysynyt maassa vielä pari viikkoa, puut olisivat ehtineet tyhjentyä lehdistä. Niiden siivoaminen olisi vaatinut vain yhden puhalluksen. Nyt puhalluksia saattaa olla luvassa koko marraskuulle.

Huono juttu kotirauhan kannalta, jos asut kerros- tai rivitaloalueella. Vaikka saatiinpa edes viikon tauko puhallinmeluun.

Katselin hieman puhaltimien tietoja netistä. Useista malleista ei näkynyt mitään tietoa melutasosta, vaikka juuri desibelit pistävät lähistöllä olevat sivulliset kärsimään. Ehkä siksi niitä ei mainostetakaan.

Silti joistakin on ilmoitettu desibelit. Pistää miettimään, miksi huoltoyhtiöt eivät valitse asuinalueiden puhdistukseen noita alle 90 dB:n laitteita.

Uutisointi muutenkin on ollut aina lehtipuhallinta suosivaa. Esimerkiksi tässä linkin jutussa puhutaan, miten lehtipuhallin muka "nöyryytti" haravoijan. Varmaan kuivalla ilmalla erityisesti puhallin on nopeampi, mutta nopeus ei poista meluhaittoja. Tälle seikalle poliittisten päättäjien pitäisi tehdä jotakin, koska nykyään lehtipuhaltimien käyttäjät voivat elää kuin siat pellossa ottamatta mitään vastuuta kotirauhan häiritsemisestään.